Dissimilisfestivalen

Årets Dissimilisfestival går av stabelen fredag 31. mai og 1. juni på Rådhusplassen i Oslo

  • Fredag kl. 17-21

  • Lørdag kl. 11- ca. Kl. 19

SE PROGRAM

Dissimilis åpner nok en gang festivalsesongen med en tradisjonsrik, hjertevarm og inkluderende byfestival.

Som tidligere år vil festivalen være en del av programmet og musikkfellesskapet under musikkfest Oslo lørdagen. Dissimilisscenen er en av få familiescenene blant musikkfest denne lørdagen. På festivalen kommer Dissimilisband, artister og grupper fra hele landet. Vi satser på å ha med oss rundt 300 mennesker med utviklingshemming og funksjonsnedsettelser på scenen gjennom helgen, som skal underholde og skape den unike stemningen som gjør Dissimilisfestivalen så spesiell.

I tillegg til Dissimilisartister blir det flere hyggelige overraskelser. Det bli aktivitetsboder for de minste, salg av festivalburger, lykkehjul og mye mer!

Her blir det to dager med fest og god stemning. Fri inngang!

 

Les om tilgjengelighet lengere ned på siden. 

 

Tilgjengelighet på festivalområdet

Transport
Festivalen foregår på Rådhusplassen som ligger sentralt i Oslo. Det er enklest å komme seg hit gjennom å ta t-banen til Nationaltheateret eller Stortinget, eller å ta trikken til Kontraskjæret, som ligger få meter unna festivalområdet.

OBS: Hvis du bruker rullestol, anbefaler vi at du bruker Stortinget t-banestasjon, da perrongen ved Nationaltheateret t-banestasjon er dårlig egnet for rullestolbrukere. 

Det er ingen parkeringsmuligheter i umiddelbar nærhet til festivalområdet. Det fins noen parkeringshus i Oslo sentrum, for eksempel ved Oslo Konserthus. Hvis du kommer med taxi, er det mulig å bli sluppet av i nærheten av Rådhusplassen. 

Området:
Festivalområdet vårt er ikke avsperret, og det er åpent for alle som går forbi og ønsker å være tilstede. Vi tilstreber å ha god tilgjengelighet for rullestolbrukere, men vi har ikke et eget HC-område.  Vi har et HC-toalett for pubikum, og rampe opp til scenen for de som skal spille. Foran scenen er det sittebenker uten rygg. Vi har god plass mellom boder og sitteplasser. Bakerst på festivalområdet vil det være noen få "lounge"-solstoler. Vi har ikke et område hvor det er mulig å trekke seg tilbake for skjerming og hvile utover dette. 

Konsertene og informasjon fra konferansier vil ikke bli tegn-tolket, men vi jobber med muligheten for å få dette til for neste års festival.


Det er mulig å kjøpe mat og drikke på festivalområdet. Vi selger grillmat og har et vegetaralternativ.  Vi selger også is og forfriskninger i informasjonsteltet. Det er også en rekke muligheter for å kjøpe mat og drikke på kaféer i nærheten av Rådhusplassen. 


Hvis du har spørsmål eller innspill om tilgjengeligheten på Dissimilis-festivalen kan du kontakte Sunniva på sunniva@dissimilis.no

Musikkfest Oslo

Vi er en del av musikkfest på lørdag! 

Vi er stolte av å delta på Musikkfest Oslo lørdag! Musikkfest Oslo er en årlig festival som feirer musikalsk mangfold med gratiskonserter over hele byen. Bli med oss og opplev Dissimilisfestivalen som en del av denne fantastiske begivenheten. Nyt musikk fra våre talentfulle artister og vær en del av et fellesskap som feirer kulturelt mangfold og inkluderende musikkopplevelser.